Alternosfera - live în Rockstadt (13 mai 2011)

Evenimentul de vineri seară a fost cu siguranță printre cele mai așteptate concerte ale acestei jumătăți de 2011 în Brașov, mai ales că Alternosfera este una dintre cele mai iubite formații cântătoare în limba română. În deschiderea moldovenilor aflați în turneu de promovare al noului album, „Virgula”, aveau să cânte Mat, o trupă tânără din Iași.

Publicul și-a făcut apariția în club începând cu ora 8, astfel Rockstadt-ul devenind repede neîncăpător pentru cele peste 200 de suflete. Am fost tare surprins să observ atât de multă lume, având în vedere că prețul de 20 lei pentru un eveniment nu este tocmai la îndemâna oricărui brașovean. Dar, din fericire, se pare că pentru muzică și Alternosfera nu a existat niciun fel de criză economică, ba poate chiar un motiv important pentru un refugiu de rutina zilnică. Astfel, concertul organizat de Metalsupport a însemnat un succes încă de dinaintea începerii sale propriu-zise.

Cei din Mat nu s-au lăsat așteptați și au urcat pe scenă chiar la timp. Deși fiind complet necunoscuți pentru publicul brașovean, ieșenii au reușit să treacă peste această „barieră” și au început curajos prima lor melodie. Trupa abordează un stil ce oscilează între hardcore și nu-metal, ceva mai diferit față de Alternosfera, atracția serii. Cu toate acestea, lumea a fost extrem de receptivă, apropiindu-se de scenă pe măsură ce Mat înaintau în măsuri. Nu a mai durat mult timp până ce publicul s-a dezlănțuit într-un constant pogo și headbang. Așadar, atmosfera s-a încins repede, Mat fiind fără doar și poate pe placul brașovenilor. Chiar și după terminarea recitalului (alcătuit în mare parte din piese proprii, incluzând la sfârșit și un cunoscut cover Korn), Byst și compania au fost aplaudați și chemați la mai multe piese. Din păcate, programul nu le-a permis, dar este și un motiv în plus pentru a reveni în orașul nostru cât mai curând.

După o scurtă pauză binevenită pentru revigorarea celor aflați în Rockstadt, pe scenă și-a făcut apariția în sfârșit și Alternosfera. Trupa a salutat Brașovul prin „Ne unește, ne desparte”, moldovenii fiind intens aplaudați de cei veniți vineri seară. Trebuie remarcat faptul că încă de la începutul concertului au arătat că sunt genul de oameni care vorbesc publicului mai mult prin muzică, melodiile curgând aproape fără întrerupere. Formația ce este alcătuită din Marcel, Marin, Sergiu, Victor și Eugen și-a cizelat de-a lungul timpului un stil muzical propriu, ieșind în evidență în special prin rolul clapelor în trupă, cât și prin unicitatea vocii lui Marcel. Publicul a cântat alături de moldoveni piese mai vechi, precum „Wamintirile”, „511”, „Drumuri de noroi”, „Vreau să-mi dai”, „Visători cu ochi în plumb”, „Femeia nordică” și altele, dar a avut și ocazia de a asculta și piese de pe noul album („Mută”, „Drumuri vecine”, șamd). Concertul lor a părut să dureze prea puțin, brașovenii încercând să-i țină mai mult timp pe scenă prin ropotul interminabil de aplauze. Cu siguranță această seară va rămâne în mintea brașovenilor, și vorbind în numele lor, sperăm de asemenea să revină cât mai curând în orașul de sub Tâmpa. Din păcate, nu a existat și merchandise pentru acest eveniment, însă la sfârșit, artiștii au fost asaltați pentru poze și autografe.

La ieșirea din bar am văzut multe fețe zâmbitoare, am auzit multe păreri pozitive dar în special dorința fanilor de a-i revedea cât mai curând posibil pe moldoveni. O dorință justificabilă din punctul meu de vedere, fără a considera că este nevoie de explicarea dependenței provocate de stilul Alternosfera...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Biserica de Lemn

O lume unde cavalerii nu poartă săbii sau armuri